ENGLISH

ONLINE KONSULTACIJE – mail zkoja@yahoo.com

KONSULTACIJE SA NEUROHIRURGOM I SPECIJALISTOM ZA LEČENJE BOLA PREKO INTERNETA – TELEMEDICINA

U skladu sa epidemiološkom situacijom do daljnjeg su moguće samo online konsultacije. One podrazumevaju davanje detaljnog neurohirurškog mišljenje u vezi Vaše neurohirurške bolesti ili u vezi uzroka i lečenja Vašeg bola.

Konsultacija se sprovodi uz prethodno najavljivanje na mail zkoja@yahoo.com

Nakon najavljivanja objašnjava Vam se procedura konsultacije, otvara se fajl za Vas i opredeljuje vreme.

Teme ove konsultacije mogu biti sve neurohirurške bolesti mozga, kičme ili nerava opisane na sajtu (tumori mozga, meningeomi, gliomi, neuronomi, povrede mozga, diskus hernije, aneurizme mozga, povrede nerava itd) i svi vidovi dugog i upornog bola (glavobolje, bolovi u vratu, bolovi u licu, bolovi u ledjima, herpes zoster neuralgija, interkostalna neuralgija, …)

Postoje dva tipa konsultacija:

  1. Razgovor sa iskusnim specijalistom SKYPE-om ILI VIDEOLINKOM u trajanju od 30 min. Ukoliko nemate skajp bice Vam poslat link koji, kada pritisnete na mobilnom ili kumpjuteru, počinje video razgovor. Potrebno je samo da imate internet i da ste u uslovima da se možemo čuti.
  2. Detaljna online konsultacija podrazumeva: slanje Vašeg maila sa opisom tegoba, ostalih detalja vezanih za bolest i pitanja koje imate. Ukoliko posedujete medicinsku dokumentaciju bilo bi dobro da i nju kompletnu pošaljete u elektronskom obliku. Nakon razmatranja svih činjenica javićemo Vam se sa dodatnim pitanjima ako postoje ili obaviti razgovor sa Vama. Nakon toga ćemo dati mišljenje o bolesti i načinu njenog lečenja. Konsultacije je moguće obaviti na srpskom ili engleskom jeziku.

Na ovaj način se može detektovati problem i onda ga rešiti u velikom procentu, čak i slučajevima kada je on dugotrajan i izgleda nerešiv.

Čak i u slučaju da imate dugotrajan bol, koji Vam drugi lekari nisu mogli izlečiti, na ovaj način ga možete rešiti ili ublažiti u većini slučajeva.

Prednosti ovog načina konsultacije su:

  • obavlja se na jeziku koji razumete,
  • konsultacija nije limitirana kao jedna kratka poseta lekaru i možete naknadno postavljati pitanja kako ih se setite,
  • za Vas će biti odvojeno dovoljno vremena dok sve stvari ne postanu jasne,
  • ne morate da putujete, a dobićete mišljenje od stručnjaka koji dobro poznaje sve uzroke bola i ima veliko iskustvo,
  • ne morate putovati a dobićete mišljenje od iskusnog neurohirurga da li se Vaša neurohirurška bolest na mozgu, kičmi ili živcu zaista mora operisati i koji je najbolji metod operacije ili drugog lečenja
  • u većini slučajeva za uspešno lečenje je najvažnije i dovoljno tačno odrediti uzrok bola, a to često nije ono što se opisuje na Vašim snimcima magnetnom rezonancom. Ove snimke lekari obično pogledaju bez da su detaljno pričali sa Vama i detaljno se obavestili o Vašim tegobama.

Mail za konsultacije
zkoja@yahoo.com