Tražite brz savet od stručnjaka >> online konsultacije

Novo: Anatomski ortopedski JASTUK za sedenje koji pravimo po vašoj meri i dijagnozi da efikasno i povoljno reši bol u leđima.

 

Rešite Vaše tegobe uspešnim uslugama online konsultacije preko maila i razgovorom sa stručnjakom po principima telemedicine. Njima se postiže odredjivanje tačnog porekla i uzroka bola, a to je neophodno da odredimo adekvatnu terapiju. Sami CT i snimci magnetnom rezonancom uglavnom uopšte nisu dovoljni da bi se ovo postiglo. zkoja@yahoo.com

Vecina ljudi starijih od 60, 70, a pogotovo 80 godina ima bolove u kicmi. Cesto su oni intenzivni i znacajno im otežavaju svakodnevni život. Pored ovoga oni cesto imaju i udružene bolesti. Kako stare svi organi, tako stari i kicmeni stub. Zbog toga snimci kicme (magnetnom rezonancom i RTG snimak) kod njih pokazuju brojne degenerativne promene. Cesto su snimak sa brojnim promenama i udružene bolesti razlozi tj. izgovori da se stariji pacijent ne leci. Navodno potrebna je velika operacija koja je za njih riskantna. Iz iskustva mogu reci da je uzrok bola kod ovih pacijenata cesto samo jedna od tih degenerativnih promena, ili cak nijedna od njih tj. uzrok bola se detektuje pregledom, a ne snimkom. Shodno tome ovi pacijenti obicno ne zahtevaju velike operacije, vec manje invazivne intervencije za lecenje bola. Ukoliko i zahtevaju operaciju ona u vecini slucajeva, i pored slike “teških i obimnih” degenerativnih promena, nije velika jer se izvodi samo na onoj promeni koja do bola trenutno i dovodi. Suština je dijagnostikovati šta je izvor bola i imati znanje, opremu i lekove da se ona uspešno leci.

 

Jastuk za bol u leđima

Bol u leđima usled dugostrajnog sedenja

 

Često bol u leđima nastaje zbog dugotrajnog sedenja.

Kod nekih ljudi dugotrajno sedenje dovodi do opterećenja i naknadne upale ligamenata određenih zglobova u donjem delu leđa. To se najčešće manifestuje bolovima nakon dužeg sedenja, takom ustajanja ili tokom stajanja. Tada bol može biti lokalizovan u repnoj kosti ili u donjem delu leđa (jednostrano ili obostrano, ili na samoj sredini kičme).

Često je, i nakon najboljeg lečenja, nemoguće izlečiti bol ukoliko se, tokom sedenja, bolne strukture ne rasterete. Lekovi koji rešavaju bol, upalu, spazam… jednostavno ne mogu da dovedu do trajnog smanjenja bola ukoliko se ti procesi stalno sedenjem ponovo uzrokuju. Kod ovih pacijenata najbolji način za rasterećenje bolnih struktura tokom sedenja jeste upotreba posebne vrste jastuka kao na slici. Kod njih tek uporeba ovakvog jastuka, sa ili bez lečenja bola, dovodi do prekida bola.

    

Saznajte više o jastuku >> Jastuk za bol u leđima